500 euro investeren

Waarin kun je 500 euro investeren? Er zijn tal van mogelijkheden om een dergelijk bedrag te investeren. Omdat het om een relatief klein bedrag gaat, is het wel van belang om te letten op de kosten die hieraan verbonden zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een groot gedeelte van dit bedrag verloren gaat aan transactiekosten. 

Hoe belangrijk is 500 euro voor jou?

Daarnaast is het ook van belang wat dit bedrag voor jou betekent. Is het een bedrag dat je over hebt en eventueel ook wel kunt missen? Dan zijn er wellicht andere investeringskansen interessant. Je zou dan bijvoorbeeld ook kunnen denken aan crypto`s. 

Gaat het om een bedrag waar je langer voor gespaard hebt, dan zou ik het persoonlijk op een minder risicovolle manier beleggen, zoals bijvoorbeeld ETF`s. 

500 euro veilig investeren

Risico`s zijn er altijd bij het het investeren. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat alleen sparen zonder risico is. Dat neemt niet weg, dat er veel verschillende gradaties zijn op het gebied van risico.

Investeren in goud en zilver wordt doorgaans gezien als een veilige investering. Op lange termijn bieden de prijzen van deze edelmetalen een behoorlijke zekerheid. Een bijkomend voordeel is, dat wanneer het economisch minder gaat, dat de koersen van dergelijke materialen zullen stijgen. Omdat het om veilige investeringen gaat, zullen dan meer beleggers hun toevlucht in deze edelmetalen zoeken. 

Aandelen kopen

Aandelen kopen is op zich ook een redelijk veilige methode om 500 euro te investeren. Persoonlijk zou ik dan wel kiezen voor een ETF of beleggingsfonds.

Op die manier investeer je niet al jouw geld in een specifiek aandeel en beperk je jouw risico aanzienlijk. Starten met beleggen vind ik persoonlijk voor iedereen een goed idee. Dit is en blijft een van de beste methode om vermogen op te bouwen.

Daarnaast worden pensioenen steeds onzekerder en is het vanuit dat oogpunt verstandig om voor jezelf te zorgen. 500 euro beleggen zal je geen miljoen gaan opleveren. 

500 euro investeren in aandelen

Maar toch, als je naar de langere termijn kijkt. dan zal met 7% rendement dit bedrag na 10 jaar  gegroeid zijn tot bijna 1.000€. 

Onvoorspelbare beurs

Wat de laatste jaren opvalt, is dat de aandelenbeurs zich weinig aan lijkt te trekken van alle ontwikkelingen in de wereld. Tijdens de Covid pandemie steeg de beurs tot ongekende hoogte. En zelfs nu met de oorlogssituatie in de Oekraïne, houdt de aandelenbeurs redelijk stand. 

Toch heb ik persoonlijk mijn twijfels of de aandelenkoersen niet zijn overgewaardeerd. Het zou mij dan ook niet verbazen, als er op niet al te lange termijn een correctie gaat plaatsvinden. Aan de andere kant is dit iets wat ik langere tijd verwacht. Dus het zou ook goed kunnen dat ik er helemaal naast zit.

Crowdfunding

Crowdfunding is een ander alternatief om in te investeren. Het startbedrag om via crowdfunding te investeren is doorgaans erg laag. Bij sommige platformen is dit 10€ maar bijna nooit meer dan 100€. Ook hier is het aan te raden het bedrag van 500 euro niet direct in één project te investeren. Risicospreiding is ook bij crowdfunding van groot belang.

Persoonlijk investeer ik het liefst in onroerend goed projecten, waarbij er sprake is van hypotheek recht. Dit zijn toch projecten met iets minder risico. 

Geld laten groeien via crowdfunding is zeer goed mogelijk. Zo heeft het platform van Reinvest24 tot op heden een historisch jaarlijks rendement van 14,8% procent behaald. Dit geeft uiteraard geen enkele garantie naar de toekomst toe.

Persoonlijk zie ik op het gebied van crowdfunding interessante investeringskansen. Dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen.

√ Investeren met onroerend goed als onderpand
√ Gemiddeld gerealiseerd rendement van 14,8%
√ Tot op heden 0% default rate

>> Website bezoeken <<

Crypto

Crypto biedt wellicht de beste mogelijkheden, om op korte termijn veel geld te verdienen met een investering van 500 euro. Daarentegen is het risico ook het grootsts, dat je de 500 euro snel kwijt bent. Of een groot gedeelte hiervan. De crypto markt kenmerkt zich door grote schommelingen, die maar moeilijk te voorspellen zijn. Wanneer je snel geld wilt verdienen, dan biedt dit wel mogelijkheden.

Vanuit dat oogpunt ben ik persoonlijk eerder geneigd om een dergelijk bedrag te beleggen in aandelen. Gaat het om een bedrag wat je extra over hebt en wat je goed kunt missen? Dan zou het wellicht wel een optie kunnen zijn. Gaat het om een bedrag dat je in de toekomst toch echt weer nodig hebt, dan zou ik het persoonlijk niet investeren in crypto.

Sparen

Sparen is niet echt aantrekkelijk met de extreem lage rente. Aan de andere kant geeft dit wel zekerheid en rust. Laten we daarom sparen niet zien als totaal geen optie. Zoals we al eerder hebben aangegeven, sparen is de enige methode van geld investeren, waarbij je geen risico loopt. Ook dat is iets waard. Zeker met de onzekerheden die er op dit moment in de wereld spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *