auto invest

Bij veel P2P platformen zie je de term auto invest voorbij komen. Wat houdt dit in en waarom is dit van belang.

De auto invest functie

Door deze functie in te schakelen, wordt het geld dat je stort op een account bij een P2P platform automatisch voor jou geinvesteerd. Hierbij wordt het bedrag verdeeld op basis van criteria die jij hebt opgegeven. Het is dus zeker niet dat dit zomaar lukraak wordt gedaan.

Criteria`s opgeven

Wanneer je de functie om geld automatisch te investeren inschakelt, dan dien je goed te kijken naar de parameters. Je kunt altijd parameters opgeven, waaraan de investering dient te voldoen. Per platform kan dit verschillen. Wat je standaard tegenkomt, is bijvoorbeeld:

  • Een selectie van landen waar je wilt investeren
  • Het minimale en eventueel maximale rendement of rente dat je wilt ontvangen. Het klinkt wellicht vreemd dat je een maximaal rendement opgeeft. Je dient hier echter niet te vergeten, dat een hoog rendement vaak ook gepaard gaat met een groot risico.
  • Het bedrag dat je per project wilt investeren
  • De minimale en maximale looptijd van een investeringsproject
  • Het type project waarin je wilt investeren (consumenten lening, zakelijke lening, onroerend goed etc.)

Je kunt de criteria door een auto invest plan volledig afstemmen op jouw investment strategy. 

Een groeiende portefeuille

Wanneer je net bent begonnen met investeren, dan is het wellicht nog wel te behappen. Wanneer jouw portefeuille begint te groeien, dan biedt de auto invest optie uitkomst. Je zult dan namelijk investeringen hebben lopen met verschillende looptijden. 

Je dient dan continue in de gaten te houden wanneer geld vrijkomt, zodat je dit opnieuw investeert. 

Groeiende investeringen

Door dit proces te automatiseren heb je hier weinig omkijken naar.

Goede risicospreiding

Daarnaast zijn wij zelf groot voorstander van het toepassen van een goede risicospreiding. Mede omdat P2P investeringen vaak risicovol zijn, is dit nog belangrijker. Wanneer je geld over tal van verschillende projecten wilt verdelen, dan kost je dit veel tijd. Automatiseren via auto invest is hiervoor de eenvoudige oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *