Beleggingspanden

Beleggingspanden zijn erg in trek. Helaas dien je wel veel geld te investeren om een beleggingspand aan te kopen. Daarnaast komt er doorgaans ook het nodige werk bij kijken en uiteraard kost het veel geld.

Denk er niet te eenvoudig over

Bovendien is het toch wel iets waar je verstand van dient te hebben. Niet alleen bouwtechnisch maar ook met betrekking tot de markt. Want uiteindelijk wil je een beleggingspand verkopen of gaan verhuren. 

Daarbij dien je ook niet te vergeten dat verhuurde woningen ook de nodige problemen kunnen opleveren met de huurders. Indien huurders niet op tijd betalen of ze gaan niet op een goede manier om met de woning of appartement, dan heb je toch echt een probleem.

Zomaar gaan investeren in beleggingspanden is in onze ogen geen goed idee. In de meeste gevallen valt het toch tegen wat je eraan overhoudt. Je hebt bijna altijd te maken met onverwachte kosten.

Investeren in beleggingspanden met kleine bedragen

Tegenwoordig bestaat er een andere optie om te investeren in beleggingspanden. Dit kan door middel van crowdfunding. Via bijvoorbeeld Evoestate kan je met een klein bedrag investeren in een beleggingspand. Vanaf een bedrag vanaf 100€ kan je al investeren.

Een andere populaire keuze bij particuliere beleggers is Rendity. Zij bieden vastgoed projecten aan in Oostenrijk en in Duitsland. Deze panden worden voor verschillende redenen aangekocht. 

In sommige gevallen worden deze panden gekocht, gerenoveerd en doorverkocht. 

Investeren in beleggingspanden

Ook komt het voor dat er na renovatie wordt gekozen om deze panden te gaan verhuren. Zowel bij Evoestate als bij Rendity kan je al vanaf 100€ investeren in beleggingspanden.

Andere P2P platformen

Evoestate en Rendity zijn niet de enige platformen waar je al met een klein bedrag kan investeren in beleggingspanden. Ook andere platformen zoals Mintos, Crowdestor en Peerberry bieden regelmatig dergelijke investeringsmogelijkheden. Wel is het zo dat deze platformen niet specifiek gericht zijn op het investeren in onroerend goed. Je komt er allerlei soorten projecten tegen waarin je met een klein bedrag mede investeerder kunt worden.

Je hebt altijd eigen geld nodig

In het verleden was het soms nog wel mogelijk om een pand geheel te financieren met een hypotheek. De regelgeving op dit gebied is echter veel strikter geworden. Er dient nu altijd sprake te zijn van eigen inbreng. 

Hoeveel dit is hangt af van de waarde van de woning. Daarnaast dien je ook de eventuele renovatie te financieren. Op die manier dien je toch aardig wat eigen geld te investeren.

Wat is een goed instapmoment?

Beleggen in onroerend goed is door de jaren heen een goede investering gebleken. Zeker de afgelopen tijd zijn de prijzen van huizen enorm snel gestegen.

De mensen die op de juiste tijd zijn ingestapt hebben dan ook een zeer goed rendement behaald. 

Maar het is altijd de vraag wat nu het juiste moment is. Dit weet je eigenlijk alleen achteraf. Want als je nu naar de woningmarkt kijkt, zullen de prijzen dan nog verder gaan stijgen of zal er juist sprake zijn van een neerwaartse prijscorrectie. Wie het weet mag het zeggen.

Goed instapmoment

Verandering in wet- en regelgeving

Begin dit jaar is al de overdrachtsbelasting verhoogd voor de aanschaf van een tweede huis. Dit om het kopen en verhuren van huizen en appartementen tegen te gaan. Voorlopig heeft dit nog niet veel verandering gebracht. 

Omdat het kopen en verhuren van huizen toch een doorn in het oog is van veel politieke partijen, zou het zomaar kunnen dat er nog meer maatregelen volgen om beleggingspanden in Nederland minder interessant te maken.

Gelukkig houden beleggingspanden niet op bij de grens. Ook buiten Nederland zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Door de komst van verschillende P2P platformen is het investeren in beleggingspanden in het buitenland ook nog eens erg laagdrempelig geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *