De stijgende populariteit van beleggen

Beleggen is steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Zeker sinds de corona tijd, iedereen heeft zich voor langere tijd moeten vermaken in zijn of haar eigen huis. Bijna 50% van de mensen tussen de leeftijden van 18 jaar en 30 jaar oud deelt mee aan een vorm van beleggen. Beleggen is een simpele manier van geld verdienen en dit kan dus ook vanuit je eigen huis.

Daarentegen draagt beleggen wel risico’s met zich mee, er is altijd het risico dat je je inverstering kwijtraakt. Er zijn dus verschillende vormen van beleggen, er zijn beleggingsfondsen, obligaties, trackers, cryptovaluta en bijvoorbeeld aandelen. Deze hebben allemaal verschillende hoogtes van risico. Ook zijn aandeelhouders en investeerders getroffen door de meest recente inflatie. Inflatie verhoogt het risico van het kwijtraken van je investering, maar dit geldt niet voor iedere investering. Er zijn ook relatief waardevaste materialen, bijvoorbeeld edelmetalen. Hierdoor is het relatief veilig om te beleggen in zilver.

Waardebehoud

Zoals eerder gezegd heeft niet iedere vorm van beleggen hetzelfde risico niveau. Edelmetalen, zijn redelijk bestendig tegen inflatie door hun waardebehoud. Beleggen in zilver is een veilige manier van beleggen om meerdere redenen. Om te beginnen, wordt de waarde behouden omdat de algehele hoeveelheid op onze planeet een heel lage stijging ondervindt.

Hierdoor is de prijs van zilver ieder jaar gestegen in de afgelopen 50 jaar, terwijl de de koopkracht alleen maar is gedaald door de toenemende inflatie. Verder is de vraag naar zilver toegenomen in de afgelopen jaren, dit is onder meer door de toenemende welvaart. Deze factoren dragen allemaal bij aan het waardebehoud, of zelfs de waardestijging, van zilver.

Passief inkomen

Waarom zou je mee deelnemen aan de trend van het beleggen. Het belangrijkste en ook meteen het grootste voordeel van beleggen is dat er een hoog rendement uit valt te halen. En dit is te bereiken met vrijwel weinig tot geen moeite, een passief inkomen dus.

Je moet natuurlijk wel weten waar je aan begint en waar je in moet investeren. Het is daarom van belang om te beginnen met relatief veilige investeringen. Bij Doijer & Kalff kunt u zelf beleggen in zilver. Hiermee kan beleggen een interessante en leuke hobby worden waarin je jezelf kan ontwikkelen. Een extra, passief inkomen is nooit verkeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *