Huis kopen moldavië

Een huis kopen in Moldavië als investering? Dat is waarschijnlijk niet iets waar je gelijk aan zou denken. Toch biedt een dergelijke investering zeker kans op een mooi rendement. Via Reinvest24 wordt dit bovendien eenvoudig gemaakt.

Huizenprijzen in Moldavië

De prijs van onroerend goed in Moldavië is laag. Voor een vierkante meter voor een appartement op een toplocatie in de hoofdstad betaal je nog geen 1.000€ per vierkante meter. Ter vergelijking, een aantal andere prijzen van appartement op een toplocatie in de hoofdstad

De lage prijs wordt uiteraard ingegeven door het algemene welvaartsniveau en het gemiddeld inkomen. Dat is ook aanzienlijk lager dan in Nederland.

Hervormingen zijn op komst

Wat het interessant kan maken, zijn de verwachte hervormingen. In 2021 is er een nieuwe president aangetreden. Zij is erg pro Europa en heeft de nodige hervormingen aangekondigd. Uiteraard is het altijd afwachten wat ervan terechtkomt. Er zal zeker de nodige weerstand bestaan tegen hervormingen. 

Wat je helaas ziet in dergelijke landen, is dat de corruptie tot op de hoogste niveau`s aanwezig. Deze personen hebben geen behoefte aan hervormingen. Zeker als de topprioriteit op de agenda de bestrijding van deze corruptie is.

Wanneer de hervormingen echt doorgang vinden, dan biedt dit interessante investeringskansen.

Zelf een huis kopen

Zelf een huis kopen in Moldavië is lastig. Je dient goed op de hoogte te zijn van de regelgeving en je dient erg op te letten, dat je niet wordt opgelicht. Buitenlanders worden toch nog vaak gezien als iemand met diepe zakken, waarvan geprofiteerd kan worden. 

Daarnaast dien je dan ook te bedenken wat je gaat doen met het huis dat je wilt kopen.

Je kunt het uiteraard gaan verhuren, waar je best wel een behoorlijk rendement mee kunt behalen. Echter, verhuren wanneer je zelf zo ver weg woont is in onze opinie geen goed idee. Het is beter om het kopen en te verhuren over te laten aan experts.

Reinvest24 heeft een aantal interessante projecten waarin je via crowdfunding kunt investeren. Je gaat dan wel niet direct een huis kopen in Moldavië, maar je kan wel profiteren van de bloeiende onroerend goed markt.

Huis kopen in moldavië

Veel vraag naar nieuwe huizen en appartementen

Veel huizen en appartement vinden nog hun oorspring vanuit het communistische tijdperk. Dit zijn veelal de oude grijze flatgebouwen. Dit maakt dat de vraag naar nieuwe en modernere huizen groot is. Iemand die nu op zoek gaat naar een koopwoning, zal liever een nieuw appartement betrekken. 

Hetgeen Reinvest24 doet, het realiseren van voornamelijk nieuwe appartementengebouwen, is dan ook erg aantrekkelijk. De vraag naar dergelijke appartementen is groot. Door de lage kosten van arbeid zijn deze bovendien goedkoop te realiseren. De financiering van het vastgoed verloopt vervolgens via het P2P platform.

√ Investeren met onroerend goed als onderpand
√ Gemiddeld gerealiseerd rendement van 14,8%
√ Tot op heden 0% default rate

>> Website bezoeken <<

Investeren met weinig geld

Via Reinvest24 kan je al vanaf een bedrag van 100€ investeren in onroerend goed in Moldavië. Dit is wat je noemt investeren in vastgoed met weinig geld.

Door het aanwezig zijn van een secundaire markt, kan je jouw gedane investering weer relatief eenvoudig doorverkopen. De te verwachten rendementen liggen veelal rond de 13%.

Let goed op de risico`s

Voordat je daadwerkelijk gaat investeren in een project, is het van belang dat je jezelf goed op de hoogte stelt van de risico`s. Investeren brengt altijd risico`s met zich mee. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *