Huuropbrengsten

Maken huuropbrengsten het kopen en verhuren van een huis interessant? En hoe zit het met de huuropbrengsten van een vakantiewoning? Maakt dit het kopen van een vakantiewoning interessant.

Huuropbrengsten via Crowdfunding

Reinvest24 biedt verschillende mogelijkheden om huuropbrengsten te creëren. Je kunt eenvoudig investeren in één van de projecten en meedelen in hetgeen een dergelijk project oplevert aan huur. Een groot voordeel is dat je zelf geen omkijken hebt naar het hetgeen wordt verhuurd. Op die manier genereer je eenvoudig extra passief inkomen. Dit kan oplopen tot duizenden euro`s per jaar.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te investeren in beleggingspanden. Dergelijke panden worden aangekocht, gerenoveerd en vervolgens met winst doorverkocht.

Historisch rendement:
14,8%

Minimale investering:
100€

Totaal geinvesteerd:
> 17M€

Via Reinvest24 kan je al investeren in vastgoed vanaf een bedrag van 100€. Bovendien ontvang je een welkomstbonus via een 2% cashback. Dit voor de eerste 500€ die je investeert.

>> Website bezoeken <<

Historisch rendement:
11,3%

Minimale investering:
50€

Totaal geinvesteerd:
> 504M€

Estateguru biedt vastgoed investeringskansen in meerdere landen. Zo is het mogelijk om te investeren in onroerend goed in Duitsland. Dit is al mogelijk vanaf 50€

>> Website bezoeken <<

Historisch rendement:
6,2%

Minimale investering:
500€

Totaal geinvesteerd:
> 93M€

Rendity is een Oostenrijks p2p platform dat investeringskansen biedt in vastgoed in Duitsland en Oosternrijk. Vanaf 500€ kan je al investeren in verschillende projecten.

>> Website bezoeken <<

Rendement van verhuur berekenen

Wij hebben een simpel spreadsheet samengesteld, om op die manier eenvoudig het rendement van verhuur te bereken. Wel dien je zelf een inschatting te maken van de kosten van onderhoud. 

Vergeet hierbij zeker niet grootschalig onderhoud wat niet ieder jaar hoeft te worden uitgevoerd. Dit zijn doorgaans hoge kostenposten, die je wel terug dient te verdienen via verhuur.

Niet alleen opbrengsten

Huuropbrengsten zijn interessant. Hier zijn echter ook altijd kosten aan verbonden. Onroerend goed vraagt nu eenmaal ook om onderhoud.

Staar je daarom niet alleen blind op hetgeen er binnenkomt, maar kijk wat er na aftrek van de kosten overblijft. 

Huuropbrengsten en kosten

Wanneer je een huis gaat kopen en verhuren, is het van belang op voorhand een goede berekening te maken.

Belasting betalen

Een tweede woonhuis dien je als vermogen op te geven in box 3, tenzij er sprake is van tijdelijke verhuur. Hierbij dien je de WOZ waarde te hanteren. Dit zorgt er vervolgens wel voor, dat de huuropbrengsten onbelast zijn. Daarentegen kan je betaalde hypotheekrente van een tweede woning, in tegenstelling tot een eigen woning waarin je daadwerkelijk woont, niet van de belasting aftrekken.

Wel verwacht ik persoonlijk, dat door de ophef rond de spaarbelasting de fiscale regels op dit gebied zullen gaan veranderen. Vanuit dat oogpunt verwacht ik dat huuropbrengsten in box 1 belast zullen gaan worden. Dit zal de voor overheid extra inkomsten genereren, hetgeen hard nodig is.

Tijdelijke verhuur

Bij tijdelijke verhuur dien je de inkomsten in box 1 op te geven. Een goed voorbeeld hiervan is verhuur via AIRBNB. Wanneer je op deze manier jouw woning verhuurt, dan dien je 70% van de opbrengsten bij het resultaat uit overig werk op te geven. 

Hoeveel belasting je dan dient te betalen, hangt af van het verzamelinkomen. Het belastingtarief kan dan oplopen tot wel 49%. Wanneer je jouw huis verhuurt via tijdelijke verhuur, dan gaat er dus een substantieel gedeelte naar de belastingdienst.

Waarde van onroerend goed

Onroerend goed is door de jaren heen enorm waardevast gebleken. Het is zelfs zo, dat er over langere periode altijd sprake is van een waardestijging. Dit zorgt ervoor dat het rendement op onroerend goed nog hoger uitvalt. Je hebt echter geen garantie dat de waarde van het verhuurde in de toekomst zal stijgen.

Bij vakantiehuizen dien je daarnaast uit te kijken. Bij vakantiehuizen is er vaak sprake van afschrijving, doordat dergelijke huizen niet onbeperkt meegaan. Verhuren van een vakantiewoning wordt voorgespiegeld als een goede investering. In de praktijk valt dit echter vaak tegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *