Particulier geld lenen met negatieve bkr

Particulier geld lenen wint sterk aan populariteit. Een veel voorkomende vraag op dit gebied is, of particulier geld lenen met een negatieve bkr notering ook mogelijk is? Op deze pagina gaan wij dieper in op deze vraag.

Particuliere leningen en zekerheid van terugbetaling

Een van de belangrijkste aandachtspunten van de markt voor particuliere leningen, ook wel p2p lenen genoemd, is de zekerheid van terugbetaling. Indien veel mensen hun geld, dat zij op deze manier uitlenen, niet terugzien, dan zal dit direct invloed hebben op populariteit van de particuliere leningen. 

Mensen zullen dan nog voorzichtiger worden om op deze manier hun geld uit te lenen. In dit licht is particulier geld lenen met een negatieve bkr status niet eenvoudig.

  • Beoordeeld met een 9.0 op Independer
  • In het bezit van een AFM vergunning
  • Voordelig geld lenen zonder papierwerk
  • Ontvang tot maximaal 18% rente
  • Investeren in landen binnen Europa
  • Buyback guarantee van toepassing
  • Zowel lenen als investeren als particulier
  • Ontvang maximaal 12% rente
  • Bescherming door Buyback guarantee

Toegang tot het bkr register

Het is echter wel zo dat het bkr een Nederlandse organisatie is. Andere landen kennen op dat gebied weer hun eigen systemen. Ga je particulier geld lenen via een bedrijf dat niet in Nederland gevestigd is, dan zal er ook geen  bkr controle worden uitgevoerd. 

Wel dien je dan andere bewijsstukken te overleggen die jouw kredietwaardigheid aantonen. Daarnaast zal je zien dat de rente die je dan dient te betalen hoger zal uitvallen. Het risico is in dat geval nu eenmaal groter.

LenderSpender is een Nederlands platform voor particuliere leningen. Vanuit dit oogpunt werken zij dan ook met de gegevens vanuit het bkr register. Particulier geld lenen met een negatieve bkr status is bij LenderSpender niet mogelijk. Bij het buitenlandse Fast invest speelt dit geen rol.

De acceptatievoorwaarden bij particuliere leningen

Omdat terugontvangen van uitgeleend geld essentieel is voor hun onderneming, kan je bijna wel stellen, dat zij nog striktere acceptatievoorwaarden hanteren dan dat banken en andere kredietverstrekkers dit doen. 

Zij willen ervoor zorgen dat het risico op niet terugbetaling echt minimaal is. Dit is terug te zien in de resultaten die zij behalen. Het niet terugbetalen van een geleend bedrag komt slechts zeer sporadisch voor.

Lenen bij een bank met een negatieve bkr registratie

Een lening afsluiten bij een bank, indien je in het bezit bent van een negatieve bkr registratie, is niet eenvoudig. Voor bijna alle banken is dit een rode vlag.

In een dergelijk geval zal je in contact dienen te treden met de bank om de bank ervan dienen te overtuigen dat je kredietwaardig bent.

Omstandigheden kunnen hier een rol spelen.

Stel dat je in het verleden jouw baan bent verloren, waardoor je in de financiële problemen terecht bent gekomen en daardoor een negatieve codering bij het bkr hebt opgelopen. 

Particulier geld lenen met negatieve bkr

Het kan in dat geval zo zijn, dat inmiddels de situatie weer geheel anders is en dat je weer beschikt over een vast maandelijks inkomen dat hoog genoeg is voor het afsluiten van een lening.

Verschillende gradaties van negatieve noteringen

De achterliggende reden van de negatieve registratie bij het bkr zal  een grote spelen. Is de negatieve status opgelopen omdat je achterstand hebt opgelopen, die je inmiddels weer hebt ingelopen, dan heb je een kans dat een bank bereid is om alsnog een lening te verstrekken. 

Is de achterliggende oorzaak het hebben lopen van tal van andere leningen, die ook nog open staan, dan is de kans op succes erg klein.

Contact opnemen met een bank is een dergelijke situatie eigenlijk de enige manier waarop je een lening kan verkrijgen. Er zal dan sprake dienen te zijn van maatwerk om toch te voorzien in jouw behoefte om geld te kunnen lenen. 

Bevind je jezelf in de situatie dat je in het bezit bent van een negatieve bkr status, neem dan contact op met jouw bank, om de mogelijkheden te bekijken. Je zal dan snel uitsluitsel krijgen of je een lening kunt aanvragen.

Een doorlopend krediet of persoonlijke lening zonder bkr toetsing aanvragen

Vandaag de dag kan je bij banken geen lening meer aanvragen zonder een bkr toetsing te ondergaan. Of je nu een persoonlijke lening wilt afsluiten, een doorlopend krediet of je wilt de mogelijkheid hebben om rood te kunnen staan, er zal altijd een bkr toetsing worden uitgevoerd. 

Daarnaast zal de lening, indien deze meer dan 250€ bedraagt ook in het register van het bkr worden opgenomen. Het bkr speelt dus een belangrijke rol in de kredietmarkt.

Is het bkr iets negatiefs?

Veel mensen hebben direct een negatieve bijsmaak bij het horen van het woord bkr. In onze ogen is dit echter niet terecht. Door het bkr register wordt het voor kredietverstrekkers eenvoudiger om risico`s te beoordelen. 

Dit leidt er vervolgens weer toe dat banken en andere kredietverstrekkers hun risico`s kunnen beperken. En het is nu eenmaal een feit dat een lager risico een lagere rente betekent. Mensen die niet negatief geregistreerd staan in het bkr register, zullen dan ook profiteren van een gunstige rente. Bij afwezigheid van een dergelijk toetsingsmiddel zou dit veel minder het geval zijn.

bkr negatief

Wel is het zo dat geld lenen steeds lastiger wordt. De voorwaarden worden steeds strikter.

Oversluiten na vervallen van de bkr status

In het geval van een negatieve bkr status is het in onze ogen verstandig om te kijken hoe lang de negatieve bkr status nog van kracht is. Op het moment dat de status komt te vervallen, heb je meer mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, of een andere lening. Dan vervalt bijvoorbeeld ook de beperking dat particulier geld lenen met een negatieve bkr status slechts zeer beperkt mogelijk is. 

Het kan dan zinvol zijn om de rentevaste periode aan te laten sluiten op deze periode. 

Na het vervallen van de negatieve status is het waarschijnlijke wel mogelijk de voordeligste hypotheek af te sluiten. Of je kan in aanmerking komen voor een hoger hypotheekbedrag. Dit geldt overigens voor elke nieuwe lening die je wilt afsluiten.

Is lenen zonder bkr toetsing mogelijk?

Hier kunnen we kort zijn. Geld lenen zonder bkr toetsing is slechts zeer beperkt mogelijk. De enige uitzondering hierop is het afsluiten van een minilening. 

Het nadeel van een dergelijke lening is dat de rente erg hoog is. Daarnaast kunnen er ook kosten zoals voor een garantstelling in rekening worden gebracht. 

Doordat alle leningen van boven de 250€ bij het bkr (bureau krediet registratie) dienen te worden geregistreerd, worden in de meeste gevallen leningen opgenomen in het register.

Is particulier lenen met negatieve bkr mogelijk

Bij een minilening wordt er vaak gerefereerd naar snel geld lenen met een negatieve bkr status. Dit klopt, maar er zijn wel andere nadelen aan verbonden.

Onze conclusie

Het bezitten van een negatieve bkr notering is gewoonweg een grote belemmering. Of het nu gaat om een onderhandse lening of een lening bij de bank. Daarnaast duurt het ook maar liefst 5 jaar voordat je van een negatieve bkr codering af bent. 

Dus ook al los je jouw schuld af, dat houdt niet in dat je dan direct verlost bent van de negatieve gevolgen. En zoals al eerder aangegeven, particulier geld lenen met een negatieve bkr status is slechts zeer beperkt mogelijk. Je wordt hierdoor uitgesloten van een zeer interessante optie om voordelig te lenen. 

Het kan dus grote invloed hebben op jouw leven. Zo zal het verkrijgen van een hypotheek ook lastiger worden. Veel hypotheekverstrekkers zullen direct een aanvraag met nee beantwoorden indien er sprake is van een negatieve bkr status. 

In dat geval wordt jouw keuze beperkt, waardoor je de kans loopt dat je dient te kiezen voor een hypotheek die niet het gunstigste is voor jouw. Met als gevolg dat je elke maand meer geld kwijt bent aan de rente, in vergelijking met de situatie dat je wel voor de hypotheek met de laagste rente had kunnen kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *