Particulier geld lenen zonder bkr toetsing

Particulier geld lenen zonder bkr toetsing is niet eenvoudig. Laten we daar maar direct mee beginnen. Maar niet eenvoudig, betekent ook weer niet onmogelijk. Daarom gaan we op deze pagina dieper in op dit thema.

Waarom bestaat er eigenlijk een BKR toetsing?

De BKR toetsing is in het leven geroepen om burgers te beschermen tegen onoverkoombare financiële problemen. In de praktijk is het echter ook een belangrijk instrument voor kredietverstrekkers om het risico van een lening in te schatten.

Aangezien het bij particuliere leningen om particuliere geldverstrekkers gaat, willen zij er zeker van zijn dat zij hun geld weer terugkrijgen. Het uitvoeren van een BKR toetsing kan hierbij helpen. 

Want indien er geen negatieve BKR notering naar voren komt dan is het risico aanzienlijk kleiner dan dat er wel sprake is van een negatieve BKR notering. Particulier geld lenen zonder BKR toetsing is betekent dan ook een verhoogd risico voor de geldverstrekker.

Wat zijn de mogelijkheden om particulier te lenen zonder BKR?

Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij particulier geld lenen zonder BKR toetsing toch mogelijk is. Wij hebben deze op een rij gezet. Wel dienen we erbij te vermelden dat bij sommige opties je erg voorzichtig dient te zijn.

  • Lenen met onderpand
  • Geld lenen van vrienden
  • Geldverstrekkers via advertenties
  • Minileningen

    1. Lenen met onderpand

    Particulier geld lenen zonder BKR toetsing kan je doen door spullen te verpanden. Op die manier kan je geld lenen zonder tussenkomst van een bank. Hierbij geeft je iets in onderpand, op basis waarvan er een lening wordt verstrekt. 

    Je kan op deze manier een bedrag lenen wat in verband staat met de waarde van hetgeen je in onderpand geeft. Wel is het zo dat er vaak slechts 50% van de waarde van het goed wat je in onderpand geeft, als lening wordt verstrekt.

Particulier geld lenen zonder bkr toetsing pandjeshuis

Op tijd terugbetalen om je onderpand terug te krijgen

Indien je op tijd de lening terugbetaald, dan krijg je hetgeen je in onderpand hebt gegeven weer terug. Zo niet, dan wordt hetgeen je in onderpand hebt gegeven als verbeurd verklaart.

In Amerika wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van deze methode om geld te lenen. In Nederland kan je dit doen bij een pandjeshuis. Omdat er in Nederland strikte regels gelden op het gebied van verpanden van goederen kom je deze pandjeshuizen echter niet al te veel tegen. Dit omdat pandjeshuizen al snel als financiële instellingen kunnen worden aangemerkt.

Onderpand in plaats van een BKR toetsing

Omdat er een lening wordt verstrekt met zekerheid, kan je op deze manier ook met een negatieve BKR registratie aan geld komen.

De meest voorkomend goederen die worden verpand zijn met name gouden sieraden maar ook dure producten zoals Macbooks. 

Dit omdat deze door het pandjeshuis eenvoudig te verkopen zijn, indien jij jouw lening niet op tijd terugbetaald.

Dit is waarschijnlijk de methode waarbij je zo snel mogelijk aan geld kunt komen. Je krijgt namelijk ter plekke uitbetaald.

2. Lenen van vrienden of familie

Dit is de veiligste methode om geld te lenen. En vaak hoef je aan vrienden of familie ook nog eens geen rente te betalen. En indien er al sprake is van rente, dan zal deze niet al te hoog zijn.

Wel is het zo dat het erg belangrijk is om duidelijke afspraken te maken en deze ook na te komen. 

Het lenen van familie of vrienden leidt in de praktijk helaas nog wel eens tot ruzies. Dit omdat het geld niet, of niet op tijd, wordt terugbetaald.

Particulier geld lenen van vrienden zonder bkr toetsing

3. Particulier geld lenen van een onbekende

Op marktplaats en ook via emails kom je regelmatig personen tegen die jou geld willen lenen. En hierbij wordt er gesteld dat het gaat om particulier geld lenen zonder bkr toetsing.

Voor de duidelijkheid, hierbij bedoelen we niet gerenomeerde platformen die op onze website worden vermeldt zoals Lender en Spender.

Zelf hebben we hier nooit gebruik van gemaakt. En we zullen dit ook niet snel doen. 

Je dient namelijk erg uit te kijken voor duistere figuren en oplichting. Iemand die jou zomaar geld wilt lenen, zonder dat hij of zij jou kent en bovendien niet vraagt om een BKR toetsing, is gewoonweg verdacht.

De kans dat je te maken krijgt met personen waar je beter niks mee te maken kunt hebben, of iemand die jou probeert op te lichten, door bijvoorbeeld fishing, is levensgroot.

4. Een minilening afsluiten

Om eerlijk te zijn hoort dit eigenlijk niet thuis in de categorie particulier geld lenen zonder BKR toetsing.

Omdat het ook voor standaard leningen praktisch onmogelijk is geworden om een lening af te sluiten zonder een BKR toetsing, willen we de minilening toch vermelden. 

Dit is inmiddels de enige overgebleven lening waarbij je bijna per direct over geld kunt beschikken. En dat geheel zonder BKR toetsing. Zelfs voor een nieuwe lening.

Daarnaast is de term snel geld lenen hier ook van toepassing. Want indien je dringend geld nodig hebt, dan kan je op deze manier een klein bedrag lenen wat je binnen 24 uur op je bankrekening hebt staan. Een kleine lening aanvragen is bovendien op deze manier erg eenvoudig.

Overigens kan je geen grote bedragen lenen via een minilening. Het maximum is vastgesteld op 1500 euro. 

De BKR toetsing en het risico voor de geldverstrekker

Het achterwege blijven van een BKR toetsing betekent een verhoogt risico voor de verstekker van een lening. En dat doet een geldverstrekker niet voor niks. Dit vertaalt zich in een hogere rente. Zo is de rente op een minilening bijna 14%.

Indien je de BKR toetsing gewoon goed kan doorstaan, waardoor je geld kunt lenen waarbij er een BKR toetsing wordt uitgevoerd, kan je  veel goedkoper lenen. 

Of het nu om een onderhandse lening gaat, of een lening via een reguliere geldverstrekker. 

Bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening kan je al lenen tegen een rentepercentage van zo rond de 4% op dit moment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *