Zekerheidstelling met Bitcoins

Het platform van Bondster maakt een enorme groei door. In 2021 is er maandelijks gemiddeld voor 3 miljoen euro geïnvesteerd via het platform. Sinds de oprichting in 2017 heeft het totaalbedrag aan investeringen inmiddels de 80 miljoen euro overschreden. De investeerders hebben inmiddels een bedrag van 3,4€ aan rente geïncasseerd. Zekerheidstelling met Bitcoins speelt hier een belangrijke rol.

De groei van Bondtester

De groei in 2021 heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn mensen door de corona pandemie extra gaan sparen. Onzekerheid leidt er altijd toe dat mensen voorzichtiger worden met het doen van uitgaven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel kapitaal aanwezig is om te investeren.

Daarnaast zorgt de lage rente ervoor, dat mensen op zoek gaan naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Ook de beurs staat erg hoog en er is toch een zekere angst dat het tot een correctie gaat komen met betrekking tot de beurskoersen. De koers van sommige aandelen staat dermate hoog dat dit eigenlijk niet te verklaren valt.

Leningen met Bitcoins als onderpand

De zekerheidstelling van een P2P investering is cruciaal.

Indien er bijvoorbeeld onroerend goed wordt ingebracht ter zekerstelling, dan kan het uitoefenen van het recht de nodige voeten in de aarde hebben.

Bondster is op dit vlak met een nieuwe innovatieve methode gekomen om zekerheid te bieden aan beleggers en investeerders. Het eerste project wat werd aangeboden met Bitcoins als onderpand, was binnen no-time volledig gefinancierd.

Bitcoins onderpand

Dit was voor Bondster reden om nieuwe projecten aan te bieden met Bitcoins als onderpand. Ook deze projecten zijn erg populair bij investeerders.

Het onderpand in Bitcoins biedt veel zekerheid voor een belegger of investeerder. Het gebrek aan zekerheid is toch iets wat veel investeerders afschrift. Bondster heeft hier nu met deze innovatieve manier de aandacht van beleggers en investeerders getrokken.

Persoonlijk verwacht ik dan ook dat meerdere platformen dit voorbeeld gaan volgen. 

De koers van de Bitcoin

Er bestaat uiteraard wel een risico dat de waarde van de Bitcoin instort. In dat geval zal het onderpand het bedrag van een lening of investering niet meer afdekken. De kans dat dit op korte termijn gaat gebeuren lijkt echter niet al te groot.

De meeste experts verwachten dat de koers nog veel verder zal gaan stijgen. De laatste tijd is er toch de nodige negatieve berichtgeving geweest, zoals dat China de Bitcoin gaat verbieden, maar de koers lijkt hier niet onder te lijden.

Verwachtingen voor de toekomst

Zoals al gezegd, de groei van Bondster is enorm op dit moment. Zij verwachten op basis van de huidige trend, dat zij in de eerste helft van het volgende jaar de 120 miljoen euro aan investeringen zullen overschrijden.

Naast dat er en meer beleggers en investeerders een account aanmaken op het platform, investeren bestaande beleggers en investeerders steeds grotere bedragen. Nadat een investering succesvol is gebleken groeit het vertrouwen, waardoor mensen geneigd zijn grotere bedragen te investeren. De zekerheidstelling met Bitcoins zal hier zeker bij helpen.

Risico`s van P2P investeringen

Let wel dat er altijd een risico blijft bestaan. Een P2P investering blijft een risicovolle investering. Wel leidt de zekerheidstelling met Bitcoins ertoe, dat het risico iets minder groot wordt. Echter, er zal altijd een zeker risico blijven bestaan.

Investeer alleen via betrouwbare platformen

Naast het risico van het project waar je in investeert, dien je ook te letten dat je alleen investeert via een betrouwbaar P2P platform. Een gebrek aan transparantie kan er soms toe leiden dat dit niet altijd even duidelijk is. Zo is er de nodige negatieve berichtgeving omtrent Viventor en Fast Invest. Bij deze platformen zijn er een aantal rode vlaggen, maar of dat terecht is, valt moeilijk in te schatten.

Door het grote aanbod van P2P platformen, blijf ik persoonlijk weg bij Viventor en Fastinvest. Ik richt me liever op de meer gerenommeerde platformen zoals Mintos, Twino en Peerberry. Of het Nederlands Lender & Spender, waar de rendementen wel iets lager liggen. 

Waarin kan je investeren?

Het overgrote gedeelte van de P2P investeringen worden gedaan in leningen. Loan originators bieden de leningen die zij verstrekken ter financiering aan. Hiermee kan je als belegger mooie rendementen mee behalen. Zo ligt het historische rendement bij Bondster boven de 13%.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *